1. Industrieël/Binnenvaart
  2. Zeevaart

Alles in huis voor een complete dieselmotorenrevisie

Wat ruim 75 jaar geleden begon als basis van onze onderneming is een specialiteit geworden die tot ver buiten onze regio erkenning en waardering geniet. CF Techniek is bij uitstek de specialist in het reviseren van dieselmotoren, en cilinderkoppen. Onze technici staan garant voor een gedegen vervolgonderhoud, reparaties, (de-)montage van reserve onderdelen en de diagnostiek van motor- en systeemstoringen en het verhelpen daarvan.

Voor meer informatie neem gerust geheel vrijblijvend contact  met ons op, wij helpen u graag verder.

Onderdelen en service

Ook kunt u bij ons terecht voor onderdelen.
Ons magazijn is ruim gesorteerd met circa 15.000 artikelen op voorraad. U kunt – mits van tevoren telefonisch besteld – de onderdelen nog dezelfde dag aan onze balie afhalen.
Onze balie-verkoop omvat de volgende artikelen:

• pakking-sets
• ruilcilinderkoppen
• dynamo’s
• schokbrekers
• geluidsdempings - materialen
• startmotoren
• diverse riemen en snaren
• verstuivers
• brandstofpompen
• smeermiddelen

Cavitatieschade

Eén van de duurste schadeproblemen aan uw motor(en) is cavitatieschade! Maar ook kleine haarscheurtjes kunnen al tot dusdanige schade leiden dat de hele cilinderkop moet worden vervangen. Langzaam maar zeker worden de afdichtranden en de aangrenzende vlakken / boringen van de uitlaatklepzittingen aangevreten door het koelwater. Dat is doorgaans moeilijk te traceren, laat staan de schade te repareren met bijvoorbeeld een ‘oversized’ klepzitting. Helaas komt daar nog bij dat die optie geheel vervalt als de cavitatieschade na onderzoek te ernstig blijkt!

Voor meer informatie neem gerust geheel vrijblijvend contact  met ons op, wij helpen u graag verder.

Een unieke methode

CF Techniek B.V. in Krabbendijke, Nederland, heeft een speciale methode* ontwikkeld welke het probleem van zowel de (ernstige) cavitatieschade als “wat te doen na de 3e overmaat-zitting” op geheel unieke wijze aanpakt. En dit met grote tijds- en kostenbesparingen bovendien!

Het reparatieproces omvat allereerst het grondig verwijderen van de cavitatieschade met een CNC-gestuurde machine. Daarna worden er speciaal ontworpen en geproduceerde cilindrische bussen – door ons ook wel ‘sleeves’ genoemd – in de voormalige beschadigde klepzitting-pockets gemonteerd. Belangrijk hierbij is dat de individuele hartlijnen van de klepgeleiders consequent als absolute geometriereferenties gebruikt worden voor alle uit te voeren bewerkingen.

De sleeves zijn vervaardigd uit een zeer duurzame corrosiebestendige en hittevaste legering, die vooraf intensief is getest bij diverse merken en types dieselmotoren.

Gedegen vooronderzoek alvorens de reparatie uit te voeren, bepaalt individueel de te volgen strategie, zodat een werkelijk succesvolle reparatie gegarandeerd is.

*Accreditatie door Lloyd's en Bureau Veritas

CF Techniek B.V. heeft deze unieke methode ontwikkeld i.s.m. met diverse (marine) dieselmotortechnici en is geaccrediteerd door o.a. Lloyd’s Register en Bureau Veritas.


 

CF Techniek

Bezoekadres:
J.W. Frisostraat 31
4413 CB Krabbendijke - Holland
Postadres:
Postbus 46
4413 ZG Krabbendijke - Holland

K.v.K.: 22050606

Meer informatie

Wie zijn wij
Div. Vacatures bel 0113 501255
Nieuws
Rondleiding
Film
Sitemap
Privacy Verklaring

 

Neem contact op

Tel.: +31 (0)113-501255

E-mail: contact@cftechniek.nl


TR Testmark 9108625504 EN CMYK without QR Code

metaalunielogo

© 2020 CF Techniek. All Rights Reserved. Designed by Web Improved